Keď pridáš toto do cesta na palacinky, budú jemnejšie, chutnejšie a nepripália sa ti!

Pridanie jednej jednoduchej suroviny môže úplne zmeniť tvoje palacinky. Pozri sa, prečo sa ti trhajú, lepia na panvicu alebo sú tvrdé, a čo pridať do cesta, aby boli jemné, vláčne a chutné.

palacinky
Zdroj: Vedelisteze.sk

Palacinky sú jedným z najobľúbenejších a najuniverzálnejších jedál, ktoré si môžeš pripraviť na raňajky, obed alebo večeru. Či si ich chceš pripraviť na sladko alebo slano, ich príprava ti nezaberie veľa času. Avšak mnohí ľudia neradi pripravujú toto jedlo, pretože sa im palacinky často trhajú, pripekajú alebo nemajú takú chuť, akú by sme chceli.

Každý má vlastný recept, ako palacinky pripravuje. Niekto miluje hrubšie, iný tenké ako papier, avšak všetci máme radi jemné, nadýchané a vláčne cesto, ktoré sa nelepí na panvicu. Čo spraviť, aby boli palacinky chutné a nadýchané?

Toto pridaj do cesta pri príprave palaciniek!

Palacinky sú skvelé, jednoduché a chutné jedlo, avšak jeho príprava sa dokáže zmeniť na poriadnu pohromu. Nesprávna konzistencia cesta, trhajúce sa palacinky či prichytené cesto na panvici, z ktorého je namiesto palacinky len odpad. Naopak, ak pridáš viac oleja na panvicu, palacinky budú nasiaknuté a plné tuku. Ako teda pripraviť palacinky, ktoré budú chutné, jemné a budú aj dobre vyzerať? Už naše staré mamy vedeli, že do cesta na palacinky je treba pridať olej.

Pridaj olej do cesta

Pri príprave palaciniek mnoho ľudí zabúda pridať do cesta olej. Aj keď táto ingrediencia nie je pri príprave palaciniek nevyhnutná, je lepšie ju do cesta pridať. Pridaním oleja do cesta predídeš mnohým problémom, ako je trhanie sa palaciniek či ich prichytávanie o panvicu.

Cesto sa neprilepí o panvicu

Aj keď pridanie oleja do cesta môže znieť ako pridávanie zbytočného tuku do palaciniek, má to svoju výhodu. Ak pridáš olej do cesta, už ho nebudeš musieť pridávať na panvicu. Okrem toho tuk v ceste ti pomôže aj k tomu, aby sa ti palacinky netrhali ani nelepili na panvicu. Tento trik určite oceníš, aj keď nemáš doma nepriľnavú panvicu.

palacinky cesto
Zdroj: Vedelisteze.sk

Vytvorí sa lepšia textúra

Okrem toho, že sa ti palacinky nebudú lepiť na panvicu, má pridanie oleja do cesta aj ďalšie výhody. Ak pridáš olej do cesta, tvoje palacinky budú hebké, pružné a budú sa dať krásne zrolovať alebo preložiť. Keď miešaš múku s mliekom pri príprave cesta na palacinky, vzniká lepok. Ak je lepku v ceste priveľa, palacinky budú gumové a tuhé. Naopak, ak pridáš do cesta olej, proces vzniku lepku sa spomalí.

Palacinky budú lepšie chutiť

Okrem týchto praktických vecí ti olej v ceste pomôže aj so zvýraznením chuti a vytvorením chrumkavých okrajov. Ak však nechceš použiť olej, môžeš siahnuť aj po masle. Ak použiješ roztopené maslo, palacinky budú jemnej orieškovej chuti. Asi sa pýtaš, koľko oleja je treba do palaciniek pridať, aby boli chutné a nelepili sa. Na pol litra mlieka stačí pridať 1 až 2 polievkové lyžice oleja.

Komentáre